Throne of Glass Tag

header met covers

Vandaag heb ik een hele leuke tag voor jullie! Deze tag is geïnspireerd op één van mijn favoriete series van het moment, namelijk de Throne of Glass serie.

Ik werd getagd voor deze geweldige tag door Melissa van Melissabookworld, zij maakte prachtige plaatjes voor deze tag en ik vond het gewoon zonde om deze niet te gebruiken! Dus op bovenstaande header na zijn de prachtige plaatjes van Melissa 🙂

Lysandra

Deze eerste vraag is gelukkig niet al te moeilijk, er kwam namelijk meteen een boek in mij op bij het leven van de vraag. Hieronder zie je de eerste Nederlandse cover van de Magisterium serie van Holly Black en Cassandra Clare. Ik ben zelf absoluut geen fan van personen op een cover en vind vooral het onderste deel van de cover niet mooi. Nu ik het boek heb gelezen kan ik het bovenste deel van de cover wel waarderen maar ik zou het boek nooit hebben gekocht met deze cover. Gelukkig was daar de nieuwe cover met een leuke introductie prijs van €5, een prachtige hardcover met mooie kleuren en zelfs gekleurde paginaranden. De covers van boek 2 en 3 passen er ook prachtig bij en ik ben erg tevreden over deze cover change!

abraxos118465782

Deze tweede vraag is meteen een stuk moeilijker, ik hou echt van mooie covers en zal niet snel een boek kopen waarvan ik de cover niet mooi vind. Na even in mijn kast te hebben gekeken vond ik toch een boek wat aan de criteria voldeed. Ik heb ontzettend genoten van de Mortal Instruments serie van Cassandra Clare maar kocht vanboek één de filmeditie en dat vind ik eigenlijk over het algemeen lelijke covers. Inmiddels heb ik een prachtige versie van de serie in mijn kast staan en is de filmeditie helemaal naar achteren en naar onderen verdwenen.

 

ERILEA

De boeken van VE Schwab komen meteen bij mij boven, wat kan zij goed werelden creëren! Zowel in de Darker Shades serie als de Monsters of Verity serie heeft ze unieke werelden geschapen waar ik me helemaal in kan verliezen. Ook de Daughter of Smoke and Bone serie van Laini Taylor vind ik erg goede world building hebben. Ik zie de wereld van Elsewhere helemaal voor me.

rifthold

Dit vond ik echt een ontzettend moeilijke vraag waar ik lang over na heb moeten denken. Ik heb gekozen voor The Kiss of Deception van Mary E Pearson. In deze fantasy  ontmoet de gevluchte prinses Lia 2 knappe jongens. Één is de prins waar ze mee had moeten trouwen en de ander is de assassin die haar komt vermoorden. Het mooie van dit verhaal is dat het ook een mystery is, de lezer weet ook niet wie de prins is en wie de assassin. Je leest soms wel iets uit de POV van de prins of de assassin maar het blijft spannend wie nou wie is. In dit boek worden dus fantasy en mystery met elkaar gecombineerd. Dit zijn twee van mijn favo genres dus wat mij betreft mogen er meer van dit soort boeken geschreven worden!

kaltain-rompier

Oei dit zijn eigenlijke de beste boeken he? Ik hou ontzettend van boeken met een onverwachte twist erin. Als ik denk aan de boeken die ik de laatste tijd heb gelezen dan ga ik hier voor Daugther of Smoke and Bone waarvan je vorige week een recensie kon lezen. In dit boek van Laini Taylor zat een twist die ik echt niet had zien aankomen. Dit boek had me sowieso al verrast en dan ook nog zo’n twist!

assassin

Ik wil hier heel graag een boek neerzetten maar dat kan niet vanwege spoilers, helaas! Ik vind het altijd erg interessant als de verteller niet betrouwbaar is, bij bijvoorbeeld We Were Liars en With Malice is dit het geval. In beide boeken heeft de hoofdpersoon een ongeluk gehad en weet niet meer wat er precies is gebeurd. Langzaamaan komen er stukjes terug maar de vraag blijft of de hoofdpersoon te vertrouwen is en of het wel echt zo gebeurd is. Ik vond het einde van We Were Liars echt ontzettend sterk en had het niet aan zien komen. With Malice vond ik zelf iets minder sterk maar dit komt waarschijnlijk omdat ik inmiddels een aantal van dit soort boeken heb gelezen en dan vond ik deze toch minder in vergelijking met bijvoorbeeld de boeken van Abigail Haas.

asterin1

Als ik aan Asterin denk wordt ik meteen enigszins emotioneel, er komt namelijk een scene uit Empire of Storms bij me naar boven die ik misschien wel de beste scene uit de hele boekenserie vind…
Mijn favo squad zijn toch echt de Kraaien uit Six of Crows en Crooked Kingdom. Kaz en zijn squad zijn echte antihero’s en ik vind ze zo GEWELDIG! Ik ben nog steeds teleurgesteld dat het bij een duologie blijft want ik zou nog wel 10 boeken over deze crew kunnen lezen. Ze vullen elkaar prachtig aan en ik heb ontzettend hard gelachen om verschillende conversaties van deze personages.

“Kaz leaned back. “What’s the easiest way to steal a man’s wallet?”
“Knife to the throat?” asked Inej.
“Gun to the back?” said Jesper.
“Poison in his cup?” suggested Nina.
“You’re all horrible,” said Matthias.”

terrasen

HARRY POTTER!!!!!

Ja dat kan maar één serie zijn, de Harry Potter boeken voelen voor mij echt als thuiskomen. Ik heb deze boeken inmiddels al zo ontzettend vaak gelezen, m’n paperbacks staan er helemaal krom van. Ik kan elke keer weer intens genieten van die verhaal, ik lach om dezelfde grappen en moet bij dezelfde gebeurtenissen huilen. Ondanks dat ik de boeken van binnen en van buiten ken herlees ik ze nog steeds ontzettend graag. Ik kijk er eerlijk gezegd nu al weer naar uit de boeken te herlezen ❤

DORIAn

Ik word altijd erg blij van een goede vriendschap in boeken. Vaak ligt de focus op de romantiek in boeken wat ik weleens jammer vind. Ik ga dan ook gewoon een lijstje maken met goede vriendschappen 😀

Lila & Alucard – Darker Shades of Magic
Harry, Ron & Hermione – Harry Potter
Ronan & Gansey – The Ravencycle
Karou & Zuzana – Daughter of Smoke and Bone

aelin

Ik ga hier voor Voor Jou van Jojo Moyes, wat heb ik hard gehuild bij dit boek. Dat werd gelukkig afgewisseld met hard lachen maar uiteindelijk hebben de tranen gewonnen. Mijn kussen was zeiknat van alle tranen die over mijn wangen liepen, wat een boek! Dit verhaal heeft me ontzettend geraakt en ik ben blij dat ik het toch eindelijk heb opgepakt.

MANON

Manonnnnn ❤ een van mijn favo personages uit de serie! Ik wil even zeggen dat ik het zo knap vind van Sarah dat ze een personage introduceert in boek 3 (waarvan een hoop mensen de hoofdstukken oversloegen….) en dat personage omtovert naar een favoriet tegen de tijd dat we in boek 5 zijn. Ik vond Manon zeker interessant in boek 3, boek 4 groeide dat alleen  maar en in boek 5 was ze echt één van mijn favo’s.

Dan door naar de vraag 😉 Een boek dat mijn intimideerde… Dat was De Naam van de Wind van Patrick Rothfuss, wat een dik boek… Ik heb uiteindelijk zeker genoten van het boek en het vervolg staat op me te wachten, maar deze is met meer dan 1000 pagina’s NOG dikker dan zijn voorganger. Ook de Outlander serie ligt grotendeels op me te wachten maar dat zijn ook van die enorme boeken waar ik eigenlijk niet aan durf te beginnen…

rowan

Dit zijn voor mij de To All The Boys I’ve Loved Before boeken van Jenny Han. Het derde en laatste deel komt binnenkort uit en ik kijk er zo ontzettend naar uit. Ik wordt helemaal warm van binnen van boeken als deze. Super relatable heroïne en een mega schattige romance, Yep daar houd ik van! Ook boeken als Adorkable van Cookie O’Gorman en de verhalen van Kasie West zijn van die heerlijke zwijmelboeken wat mij betreft.

fleetfoot

De prachtige geïllustreerde versie van Harry Potter and the Philosopher’s Stone en Harry Potter and the Chamber of Secrets kreeg ik afgelopen kerst onder de boom.Wat een pareltjes van boeken zijn dit. De eerst volgende keer dat ik de boeken herlees zal ik beginnen met deze twee edities. Al moet dit dan wel thuis worden want ze zijn behoorlijk groot en zwaar en ik ga zeker niet riskeren deze ergens mee naar toe te nemen. Ik vind het heerlijk om naar de illustraties in deze boeken te kijken.

chaol

Misschien een gekke keus maar ik ga hier voor Falling Kingdoms van Morgan Rhodes. Dit verhaal wordt verteld vanuit meerdere perspectieven waardoor je situaties van verschillende kanten bekijkt. In het boek staat er bijna een oorlog uit te breken en je maakt dit mee vanuit drie verschillende koninkrijken. Voor iedere kant van het verhaal is wel iets te zeggen en het is dan ook allemaal niet zwart/wit en al helemaal niet duidelijk wie de good guys en de bad guys zijn. Dit boek laat je dus constant anders kijken naar eenzelfde situatie en dat is erg interessant.

elena

Deze vraag vind ik de moeilijkste van allemaal en kan ik ook eigenlijk niet echt beantwoorden. Ik kan me niet herinneren dat ik een boek las en dacht ja dit was echt wat ik nu nodig had. Of misschien heb ik dat juist heel vaak en dan elke keer dat ik me in een boek verlies. Elke keer dat ik ontsnap aan de realiteit of lekker kan ontspannen met een geweldig verhaal was dat precies wat ik nodig had. Dit geld dus eigenlijk voor alle boeken dit ik ooit las!

Dit was alweer de Throne of Glass book tag! Ik hoop dat jullie hem leuk vonden. Ik vond hem in ieder geval erg leuk om in te vullen. Wat zijn jou squad goals en welke boeken vriendschap is jou favo? Laat het me weten in de comments!

Liefs Isabelle

Advertenties

2 gedachten over “Throne of Glass Tag

 1. melissasbookworld

  Wat je zegt over Manon is zo waar. hahaha. Ik sloeg overigens haar hoofdstukken absoluut niet over, want come on!!!! waarom zou je zoiets doen zeg :O en zeker met een Sarah boek!!!! Maar in boek 3 moest ik wel heel erg wennen aan Manon, haar Thirteen en de nieuwe rol van de heksen clans in het verhaal. Maar wat je zegt; het wordt zo ontzettend goed opgebouwd vanaf boek 3, wauw. En Manon is ook echt waanzinnig goed gegroeid als personage zijnde en ook een van m’n favorieten geworden ❤

  Van Patrick Rothfuss moet ik ook nog steeds eens wat kopen, kom hem regelmatig tegen en zijn boeken trekken me enorm aan.

  Like

  1. bellesbookadventures Berichtauteur

   Ja ik heb die hoofdstukken ook nooit overgeslagen, straks mis je iets! 😱😱 maar Sarah is echt een koningin in dit soort dingen, ook met Lysandra!
   The Name of the Wind van hem is echt goed maar wel DIK! Haha, echt bizar. Moest ook wel even in komen maar daarna vloog ik er door heen

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s