Top Ten Tuesday #6

Top Ten Tuesday nieuwe header

Dinsdag betekent weer een nieuwe Top Ten Tuesday! Het thema voor vandaag is Books on your Spring TBR. Ik word altijd zo blij van de lente! Het zonnetje gaat weer schijnen, baby diertjes worden geboren en alle schapen, koeien, paarden, geiten en wat al niet meer gaan weer lekker de wei op. Ook blijft het langer licht en kan ik niet wachten tot ik met blote benen en een grote zonnebril op een terrasje kan gaan zitten. En natuurlijk heerlijk boeken lezen ❤ Benieuwd welke boeken dat zullen zijn? Lees dan snel verder.

Top Ten Tuesday is een meme georganiseerd door The Broke and The Bookish, elke week staat er weer een leuk thema centraal waar een hoop boekenblogs hun invulling aangeven!

1. A Court of Wings and Ruin – Sarah J. Maas
Het eerste boek op mijn lente TBR is natuurlijk A Court of Wings and Ruin! Ik heb twee boekboxen bestelt waar dit boek in zit (YA Chronicles uit Australië en Celebrate Books uit Nederland). Ik denk dat dit al wel een beetje aangeeft hoe ik naar dit boek uitkijk 😉 De Celebrate Books box zal precies op de releasedatum worden gelezen zodat ik METEEN kan gaan lezen in dit geweldige boek. Ik heb torenhoge verwachtingen van dit boek, en eigenlijk ook van de boxen haha, dus ik hoop dat ik niet teleurgesteld ga worden. Boek 2, A Court of Mist and Fury was in ieder geval geweldig dus dat belooft veel goeds.

2. Always and Forever, Lara Jean – Jenny Han
Ook dit boek is nog niet uit en staat nog niet in mijn kast. Maar hij is al gepreorderd! De voorgaande twee boeken, To All The Boys I’ve Loved Before en PS I Still Love You vond ik echt ontzettend schattige contemporary romances. De boeken gaan over Lara Jean die een brief schrijft als ze verliefd is op een jongen zonder deze te versturen, op die manier probeert ze over hen heen te komen. Tot plotseling alle brieven worden verstuurd! Dit leid natuurlijk tot heerlijk awkward momenten maar ook tot een mega cute romance. Dit boek is PERFECT voor de lente en ik kijk er echt ontzettend naar uit deze te gaan lezen ❤

3. Onverschrokken – Lesley Livingston
Dit boek zat in de Celebrate Books Box van Februari en ik heb er al een hoop goeds over gehoord! Daarbij komt Lesley Livingston naar YalfestNL dus ik wil het boek heel graag lezen voor ik haar ga ontmoeten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo heel goed weet waar het boek over gaat maar de cover en tagline hebben mij ontzettend nieuwsgierig gemaakt! En aangezien er goodies van Throne of Glass en An Ember in the Ashes in dezelfde box zaten hoop ik dat het boek net zo goed zal zijn als deze geweldige series.

4. The Jewel – Amy Ewing
Ook dit boek wil ik voor YalfestNL lezen en staat daarom op mijn TBR. Het boek trekt mij niet heel erg als ik eerlijk ben maar ik heb er toch wel wat enthousiaste verhalen over gehoord. Ik ga met redelijk lage verwachtingen dit boek in maar misschien dat het dan alleen maar meevalt 😉 De cover vind ik in ieder geval erg mooi en ik vind het dan ook leuk dat de Nederlandse uitgever dezelfde cover heeft gebruikt.

5. Kids of Appetite – David Arnold
Ik wil mezelf niet al te veel herhalen maar wederom wil ik dit boek lezen voor YalfestNL. De tekst op de achterflap heeft me redelijk nieuwsgierig gemaakt maar vervolgens hoorde ik nogal wat negatieve geluiden over dit boek. Ik hoop dat het boek me nieuwsgierig genoeg maakt en dat ik hem redelijk snel zal kunnen uitlezen als ik er eenmaal aan begin.

6. Firstlife – Gena Showalter
Ook Gena is één van de schrijfster die op YalfestNL aanwezig zal zijn en ik ben van plan minsten twee boeken van haar te lezen. Melissa was mega enthousiast over dit boek en inmiddels hebben ik en een hoop vriendinnen het boek aangeschaft. Zodra de Nederlandse versie verschijnt gaan we dit boek dan ook met een aantal lezen. Het concept klinkt ontzettend uniek dus ik hoop dat de uitvoering mijn verwachtingen waar zal kunnen maken! Daarbij heb ik gehoord dat ik een killer cliffhanger mag verwachten dus dat beloofd nog wat haha.

7. Alice of Zombieland – Gena Showalter
Dit is het tweede van Gena op mijn spring TBR, ik ben er afgelopen zondag al in begonnen! Tijdens het lezen realiseerde ik me dat ik eigenlijk nooit had gekeken waar het boek nou precies over ging en dat ik er met de titel en cover mijn eigen draai aan heb gegeven, oeps. Blijkt het toch echt iets heel anders te zijn… Het leest wel lekker weg gelukkig dus ik ga ook weer snel verder lezen. Ik kijk er ontzettend naar uit om Gena te spreken dus ik wil minstens deze twee boeken van haar lezen. Ik heb de vervolgdelen van Alice in Zombieland ook al in huis dus wie weet lees ik die er meteen achter aan.

8. The Scarecrow Queen – Melinda Salisbury
Dit boek (met prachtige cover, vind je ook niet!) is het derde deel in de Sin Eater’s Daughter serie. Ik heb genoten van de eerste twee boeken en kijk dan ook uit naar het lezen van dit laatste boek waarin hopelijk alles samen komt en ik weer een epic battle scene verwacht. Ik heb het volgens mij al eerder gezegd, maar het eerste deel van deze serie verschijnt dit jaar in het Nederlands en kan ik iedereen aanraden! Ik hoop echt voor de Nederlandse lezers dat de uitgever de prachtige covers behoud voor de vertaling.

9. Heartless – Marissa Meyer
Dit boek stond onmiddellijk op mijn wishlist toen ik er van hoorde. Ik heb de Lunar Chronicles van Marissa Meyer echt verslonden en kijk er zo naar uit dit boek te lezen! Ik kreeg het in de allereerste Engelse Celebrate Books Box, wat een geweldige box was dat trouwens, en baal er van dat ik het boek nog steeds niet gelezen heb. Ik hoor zoveel goede dingen over dit boek en heb echt torenhoge verwachtingen. Ik ben wel ontzettend bang voor het einde, we weten tenslotte al redelijk waar het verhaal heen gaat. Voor als je het nog niet wist, dit boek gaat over de Hartenkoningin van Alice in Wonderland voordat ze de Hartenkoningin werd….

10. Outlander – Diana Gabaldon
Tot slot een MEGA dik boek op m’n TBR. Ik wil deze serie al tijden lezen en eigenlijk ook de tv serie kijken haha. Maar dat mag van mezelf niet als ik de boeken niet heb gelezen. Ik ben al een keer aan dit boek begonnen op m’n ereader in het Engels maar vond het behoorlijk pittig. Ik ben daarom ontzettend blij dat ik de eerste 5 boeken in het Nederlands van iemand heb kunnen overkopen. En ook nog met de cover die ze eerst hadden en niet die rare bloemetjes cover die ik dus echt ontzettend lelijk vind en er volgens mij totaal niet bij past… Ik ga aankomend weekend een paar dagen weg met de familie en ben van plan dan lekker in deze dikkerd te gaan lezen. Hopelijk kom ik een heel eind!

Dat waren 10 boeken op mijn Spring TBR, welke boeken ben jij van plan deze lente te lezen? En las je al een boek van mijn TBR? Wat vond je er van? Laat het met weten in de comments!

Liefs Isabelle

Advertenties

2 gedachten over “Top Ten Tuesday #6

 1. melissasbookworld

  Ahhh, een heerlijke lente TBR! En je nummer 1.. zucht ❤ En helemaal te gek dat we het gezellig met z'n allen kunnen gaan lezen! Ik ben ook heel erg benieuwd ja wat jullie van Firstlife gaan vinden. Outlander van Diana Gabaldon staat ook nog steeds op mijn oneindige wishlist haha. Alice in Zombieland ben ik ook heel erg nieuwsgierig naar, maar moet boek 2 en 3 nog scoren! The Scarecrow Queen moet ik ook nog kopen, heb de eerste twee boeken staan en die lijken me ook supergoed. Daar wil ik ook echt dit jaar zeker nog in beginnen!

  Like

  1. bellesbookadventures Berichtauteur

   Ja kijk er zo naar uit dat we die met z’n allen gaan lezen! Moet even zorgen dat ik die dag niets anders te doen heb 😉 Je hebt me zo nieuwsgierig gemaakt naar Firstlife 😀
   Ik kan de eerste twee boeken van The Scarecrow Queen ECHT aanraden, dus go go go 😉

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s