The Diabolic – S.J. Kincaid

recensie

Voor de leesclub Hooked On Books heb ik in Januari The Diabolic van SJ Kincaid gelezen. Bij Melissasbookworld kon je al de gezamelijke recensie van de leesclub vinden en als je die hebt gelezen weet je al dat we het eigenlijk allemaal een To Buy boek vinden! Benieuwd naar mijn mening over deze YA sci-fi? Lees dan snel verder.

2017-02-17-15-15-36

The Diabolic is het verhaal van Nemesis. Zij is een Diabolic, deze zijn geschapen met als enige doel het beschermen van de persoon aan wie ze gelinkt zijn. Ze doen alles om deze persoon te beschermen. Nemesis is de Diabolic van Sidonia en om haar te beschermen moet Nemesis de identiteit van Sidonia overnemen en naar het galactische hof verhuizen. Nemesis is enigzins robot-achtig en lijkt emotieloos, dit is dan ook haar grootste uitdaging ooit.

“A Diabolic is ruthless. A Diabolic is powerful. A Diabolic has a single task: Kill in order to protect the person you’ve been created for.”

Nemesis is een uniek personage en kan heerlijk awkward reageren maar ze is ook ontzettend beschermend en loyaal, ze heeft mijn hart zeker gestolen! Sidonia is vooral een lief en redelijk intelligent personage maar ik vond haar niet heel erg uitgewerkt en het deed me dan ook weinig als ik over haar las. Wie me wel veel deed was Tyrus, vanaf de eerste keer dat we een glimp van hem opvingen trok hij mijn aandacht en was ik geïntrigeerd.  Ook Tyrus vond ik een behoorlijk uniek personage en ik heb erg van hem genoten. Zowel Nemesis als Tyrus maakten een mooie ontwikkeling door in dit boek.

“It’s terrifying to realize your own decisions are shaping your destiny.”

De wereld die Kincaid heeft geschapen in The Diabolic vond ik erg interessant en goed uitgewerkt. Ik wil er ook niet teveel over zeggen omdat het erg fijn was om deze wereld zelf te ontdekken. Het was duidelijk dat er goed over de wereld nagedacht was en ik kon alles zo voor me zien. Er is echt een cultuur neer gezet in dit boek en het zou mij niet verbazen als dit boek verfilmd ging worden. Wat is ook mooi vond is dat het verhaal van de kikker en de schorpioen meerdere keren terug kwam in het boek en Nemesis deze op zichzelf en haar omgeving betrok.

2017-02-17-15-12-47

Buiten de unieke personages en de interessante wereld die SJ Kincaid heeft geschapen was het verhaal ontzettend spannend geschreven. Er zaten meerdere plottwists in het verhaal die ik totaal niet zag aankomen. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat ik heb genoten van dit verhaal. Waar ik echter wel moeite mee heb is het feit dat dit boek het eerste deel van een serie is. Ik vond het verhaal mooi afgerond aan het einde van het boek en zie nog niet helemaal in waar de volgende twee boeken over zouden moeten gaan. Natuurlijk is er van alles te bedenken maar ik heb niet het gevoel dat er nog een verhaal logisch voortvloeit uit dit boek. Dat gezegd ben ik wel degelijk benieuwd naar wat een volgend boek zal brengen en vind ik de wereld en personage zo interessant dat ik de vervolgdelen ook zeker ga kopen.

quote-diabolic

Er worden tegenwoordig zo ontzettend veel boeken uitgegeven dat een hoop verhalen, werelden en personages op elkaar gaan lijken. The Diabolic valt op door de unieke personages en interessante en goed uitgewerkte wereld. Een echte aanrader wat mij betreft.

recensie-4-hartjes

Las jij The Diabolic al? En wat vond je van Nemesis en Tyrus? Er lijken steeds meer goede sci-fi verhalen bij de YA boeken op te duiken, wat zijn echte aanraders volgens jullie?

Liefs Isabelle

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s