Top Ten Tuesday #3

top-ten-tuesday-halloween-edition

Het is dinsdag dus het is tijd voor een Top Ten Tuesday! De Top Ten Tuesday wordt georganiseerd door The Broke and the Bookish en heeft elke week een ander ‘thema’. Het thema van deze week zal je niet verbazen, het is namelijk een Halloween freebie. Oftewel ik mag deze week een eigen invulling geven aan de TTT, zolang het maar Halloween related is. Ik heb er voor gekozen om mijn meest scary reads met jullie te delen, benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder…

1. 172 Hours on the Moon – Johan Harstad 

Ik ben begin meteen met een van de meest creepy boeken op mijn lijstje. Ik las over dit 12810834boek op de blog van Marcia, en ik kan alleen maar beamen wat zij eerder al over dit boek schreef. In 172 Hours on the Moon winnen drie jongeren een reis naar de maan. Met deze wedstrijd werd er gevierd dat het al weer 40 jaar geleden was dat de eerste man op de maan stond. Al snel in het boek kom je hints tegen dat dit niet zomaar een science fiction verhaal is. En zodra de jongeren op de maan zijn wordt het boek steeds enger. Marcia schreef dat zij niet meer kon slapen nadat zij dit boek uitlas en ik sluit me hier volledig bij aan. Ik ben uiteindelijk een vrolijk boek gaan lezen midden in de nacht om zo toch maar in slaap te kunnen vallen.

 

2. Daniel Vartanian trilogie – Karen Rose

452177Bij sommige boeken heb je niet alleen moeite met in slaap vallen na het uitlezen van je boek, maar zelfs al tijdens het lezen. Vooral bij eerste boek in deze serie, Die for me, bleef ik maar doorlezen in de hoop op wat innerlijke rust na het uitlezen van het boek. Deze reeks worden omschreven als ‘suspense novels’, voor mij vallen ze onder crime thrillers. In deel 1 worden er een aantal graven gevonden, maar sommige van deze graven zijn nog leeg. De moordenaar is dus nog niet klaar met moorden. Nou klinkt dit natuurlijk niet heel bijzonder, maar delen van het boek worden vanuit het perspectief van de moordenaar beschreven en de rillingen liepen daadwerkelijk over mijn lijf. Ik wil het boek natuurlijk niet spoileren maar het motief van de moordenaar maakte het zo creepy en ik zag alles helemaal voor me. Ik kan alleen maar zeggen. als je van goede crime thrillers houdt, lees dan deze reeks!

 

3. De Grant County en Will Trent reeksen – Karin Slaughter

Één van mijn meest favorieten crime schrijfsters is toch echt Karin Slaughter. Ik heb alle 21718boeken in de Grant County en de Will Trent reeksen – die in elkaar overlopen – gelezen en kan niet wachten tot er weer een nieuw verhaal van deze schrijfster komt. Hoewel de Will Trent reeks los van de Grant County reeks gelezen kan worden, zou ik toch aanraden om te beginnen bij de Grant County reeks. Na een aantal boeken in deze reeks wordt Will Trent geïntroduceerd en er zijn verschillende personages die in beide reeksen voorkomen. Karin Slaughter verzint keer op keer weer moordenaars met zieke ideeën en beschrijft de daden vaak behoorlijk grafisch. Hoewel ik ontzettend geniet van deze boeken, geven ze me ook een beetje de kriebels. De eerste boeken hebben Sara Linton als hoofdpersoon, zij is kinderarts en lijkschouwer in een klein stadje in Georgia, USA, waar haar ex-man de politie chef is. Ik zou iedereen die van crime boeken houdt de verhalen van Karin Slaughter aanraden.

 

4. Mooie Meisjes – Karin Slaughter

25766018Buiten de Grant County en Will Trent reeksen bracht Karin vorig jaar ook een standalone boek uit. Uiteraard schafte ik dit boek snel aan en heb ik het vervolgens in één ruk uitgelezen. Dit boek gaat over Claire, wiens man aan het begin van het boek wordt vermoord, en Lydia. Er is een meisje vermist, en dat doet Claire denken aan de vermissing van haar eigen zus, jaren geleden. De vermissing van haar zus is nooit opgelost, maar na de dood van haar man komt ze steeds meer te weten over de verdwijning van haar zus. Ik heb al behoorlijk wat thrillers gelezen maar toch zag ik niet alle plottwists in dit boek aankomen. Zoals ik eerder al zei, heeft Karin Slaughter een behoorlijke grafische schrijfstijl, verkrachtingen, mishandeling, martelingen, alles wordt beschreven. Je maag kan er best wel eens van omkeren, vooral als je, je bedenkt dat dit soort dingen daadwerkelijk gebeuren in de wereld. Dit was absoluut een creepy read, en een ontzettend goede ook.

 

5. De boeken van Gillian Flynn. (Gone Girl, Sharp Objects, Dark Places)

Nog een thriller auteur die ik iedereen zou aanraden is Gillian Flynn. Haar meest bekende18045891 boek in waarschijnlijk Gone Girl, dit boek is ook verfilmd, evenals Dark Places. De boeken staan bekend om de plottwists en de sterke maar gestoorde vrouwen die er een hoofdrol in spelen. Je krijgt niet echt sympathie voor de hoofdpersonen en ze maken keuzes die de meeste van ons zullen verafschuwen. Maar de verhalen die Gillian schrijft zijn zo ontzettend goed en je ziet de meeste plottwists echt NIET aankomen. Uiteraard draaien alle drie de boeken om een misdaad. Vind je het interessant om over een unlikeable hoofdpersonage te lezen, dan zijn deze boeken echt iets voor jou.

 

 

6. De Helen Grace reeks – M.J. Arlidge

23398806Ik heb tot nu toe alleen het eerste boek, Iene Miene Mutte, uit deze reeks gelezen al ligt deel twee, Piep zei de Muis, al op me te wachten. In Iene Miene Mutte worden steeds twee mensen ontvoerd, ze krijgen een wapen met één kogel daarin. Om te overleven moet één van de twee de andere doodschieten, een onmogelijke keuze dus! Je kunt je vast wel voorstellen dat dit een ontzettend spannend boek was. Ook hier is de dader weer ontzettend creepy. Helen Grace is de detective die deze misdaden onderzoekt en is ook meteen een personage met een verhaal. Je leert niet meteen alles over deze dame en ik ben erg benieuwd hoe zij zich gaat ontwikkelen in de volgende boeken. Er zijn inmiddels al 6 boeken uit in deze reeks dus je kunt lekker doorlezen. Dat ben ik in ieder geval wel van plan!

 

7. Oog om oog – Buddy Tegenbosch

Een compleet ander boek dan bovenstaande is Oog om Oog van de Nederlandse Buddy 26073594Tegenbosch. Dit young adult boek is een echte psychologische thriller waarbij je, je ontzettend goed in de hoofdpersoon kan inleven. JJ is op de middelbare school ontzettend gepest, zodra hij naar de universiteit gaat besluit hij zijn leven op te gooien, hij maakt leuke vrienden, krijgt een baan in de populairste bar van de stad en alles lijkt hem mee te zitten. Totdat de grootste pestkop uit zijn jeugd de bar binnenloopt. Hoe zal JJ hiermee om gaan? Voor de YA lezers die bovenstaande boeken misschien minder snel zullen oppakken zou ik deze thriller echt willen aanraden.

 

8. Only Ever Yours – Louise O’Neill

22913648Dit YA dystopian boek zou ik niet zo snel als eng omschrijven maar is toch echt ontzettend creepy. In deze wereld worden meisjes opgeleid om zo aantrekkelijk mogelijk voor mannen te zijn. Hoe hoger ze geranked zijn in hun klas, op basis van hun uiterlijk, hoe beter de match is die ze uiteindelijk zullen krijgen. De lager gerankte meisjes zullen als ‘meisjes van plezier’ de rest van hun leven doorbrengen. En de allerlaagst gerankte meisjes zullen les gaan geven op de school waar ze nu op zitten. Deze wereld is ontzettend twisted en het einde bracht me ontzettend aan het huilen. Ik moest midden in de nacht een huisgenootje vragen om een knuffel te komen geven want ik was redelijk overstuur van dit boek. Het is absoluut geen ‘leuk’ boek, maar zo ontzettend goed! Wil je een creepy boek dat je aan het denken zet dan is dit boek wat voor jou.

 

9. Dangerous Girls en Dangerous Boys – Abigail Haas

De boeken van Abigail Haas zijn wat mij betreft een beetje de YA variant van de boeken van 17623143Gillian Flynn. Je weet in deze boeken niet of je de hoofdpersoon kunt vertrouwen en je mening daarover zal waarschijnlijk meerdere keren veranderen tijdens het lezen. Ik heb vooral van Dangerous Girls ontzettend genoten en ik blijf hoop op een nieuw boek van Abigail Haas. Ook zou ik het heerlijk vinden als meer mensen deze boeken lazen zodat we het hier lekker over kunnen hebben! Ik wil niet te veel over deze boeken vertellen want ik wil niets per ongeluk verraadden. Ik zal alleen zeggen, IEDEREEN MOET DIT BOEK LEZEN! 😀

 

 

10. De Engelfors trilogie – Mats Strandberg en Sara Bergmark Elfren

16049934Natuurlijk kunnen heksen boeken niet ontbreken op deze Halloween scary reads lijst. Deze heksen serie is één van mijn favorieten en vorig jaar is in Nederland ook het laatste deel verschenen. Dit laatste boek is in Nederland in twee boeken opgedeeld dus je kunt zelfs van 4 boeken genieten! In deel één begint het verhaal met de ‘zelfmoord’ van Elias aan het begin van het schooljaar. Zes meiden, die in principe weinig met elkaar gemeen lijken te hebben, worden tijdens de bloedmaan naar een afgesloten park geleid. Hier komen de zes meiden er achter dat ze speciale gaven hebben en dat er een eeuwenoud kwaad in hun stadje huist. Meer scary en creepy dan dat kan het toch niet worden? Als je van heksen verhalen houdt is dit echt een must read!

 

Dit was mijn Top Ten Tuesday voor vandaag! Heb je deze boeken al gelezen? En wat zijn jou favoriete scary reads? Heb je nog aanraders voor mij? Laat het met weten in de reacties 🙂

Liefs Isabelle

Advertenties

5 gedachten over “Top Ten Tuesday #3

  1. Pingback: 3 Days, 3 Quotes: Day 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s