#NietGelezen Book Tag

niet-gelezen-boek-tag-header

De scriptie is ingeleverd dus ik kan weer lekker verder met bloggen! Ik heb vandaag een leuke tag voor jullie”#Niet Gelezen Boek Tag. Ik ben voor deze tag getagd door Melissa, dank daarvoor 🙂 Zoals je misschien wel kunt raden gaat deze tag over de ongelezen boeken in mijn boekenkast. Dat zijn er best een hoop maar gelukkig niet zoveel als van sommige anderen bloggers, ik noem geen namen… *kuch melissa kuch* Benieuwd naar mijn antwoorden op vragen over mijn ongelezen boeken, koopgedrag en meer? Lees dan snel verder!

scheiding

hoeveel-ongelezen-boeken

De tag begint wel meteen met een confronterende vraag zeg! Het is toch iets erger dan ik dacht, ik heb namelijk 80 ongelezen boeken in mijn kast staan… De meeste daarvan heb ik in de laatste twee jaar aangeschaft. Daarvoor las ik meer ebooks en daarvoor las ik eigenlijk vooral boeken uit de bieb. Maar wat is er nou fijner dan boekenkasten vol met prachtige boeken in je kamer te hebben staan? Daarbij verhuisde ik twee jaar geleden naar Engeland en daar zijn de boeken een stuk goedkoper. Ik kon het dan ook niet laten constant nieuwe boeken aan te schaffen….

hoeveel-gelezen-boeke

Ik heb voor deze vraag niet al m’n boeken geteld, ik heb 134 gelezen boeken, plus nog een hoop kinderboeken waarvan mijn favo’s nog in m’n kast staan, plus een hoop chicklits die ik eigenlijk niet meer lees. En dit zijn dus al m’n fysieke boeken, want het is denk ik onmogelijk ook nog al mijn ebooks te tellen. Dankzij sites als Bookbub en Instafreebie kun je zo goedkoop of zelfs gratis aan ebooks komen. Dit zijn dan niet de bekendste boeken maar er zitten wel degelijk goede boeken tussen!

koop-jij-meer-boeken-dan-je-leest

Deze vraag vind ik lastig, dit weet ik eerlijk gezegd niet zeker. Het verschilt denk ik een beetje per maand, sommige maanden, zoals augustus (de haul daarvan zie je hier) schaf ik wel meer boeken aan dan dat ik lees maar deze maand heb ik bijvoorbeeld pas 3 nieuwe boeken aan mijn collectie kunnen toevoegen. In zo’n maand lees ik wel meer dan ik aanschaf. Het probleem van de groeiende TBR zit vooral in het feit dat ik ook nog ebooks en biebboeken lees. Dan slinkt de stapel ongelezen boeken natuurlijk niet echt… Al probeer ik me momenteel wel meer te focussen op het lezen van de boeken in mijn kast en dat in combinatie met wat minder kopen zou moeten helpen 😉

boeken-op-tbr-die-je-nooit-meer-gaat-lezenAls ik heel eerlijk ben, ben ik bang dat er wel een aantal boeken op mijn TBR stapel liggen die ik nooit meer ga lezen. Zo heb ik nog een chicklit liggen die ik niet hebben gelezen en ook een aantal oude thrillers die ik ooit op het Boekenfestijn kocht. Zulke boeken liggen in elk geval helemaal onderop mijn stapel dus de vraag is of ik daar ooit kom… Zeker met alle prachtige boeken die elke maand weer uitgegeven worden.

5-boeken-bovenaan-tbr

Ik heb niet echt een vast liggende volgorde in mijn TBR dus het is lastig zeggen welke boeken bovenaan staan. Ik maakte wel pas een fall TBR voor de TTT, op dit moment heb ik denk ik het meeste zin in de volgende 5 boeken.
crooked-kingdom-3153121487251djtvnrc0l-_sx329_bo1204203200_                                            92000000459610119200000057345687

Maar goed, dit kan dus echt elk moment weer veranderen, dus het is altijd even afwachten welk boek ik als volgende ga lezen.
*door op de covers te klikken kom je op de Goodreads pagina van elk boek terecht*

book-buying-ban

Ik zou het zeker overwegen, of ik me er ook aan zou houden is een tweede… Ik zat er op van de week aan te denken om met mijzelf af te spreken dat ik alleen vervolgdelen uit series mag kopen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik hier geen seconde meer aan heb gedacht toen ik vanmiddag in de boekenwinkel stond.. Wie weet ga ik het nog eens proberen tot die TBR wat kleiner is geworden…

5-boeken-die-je-wil-toevoegen-aan-je-tbr

Maar 5? Dan ga ik voor 5 boeken die nog uit moeten komen en waar ik ontzettend naar uitkijk. Ik kan dus niet wachten tot ik deze boeken in mijn handen heb!

–> A Court of Thorns and Roses #3 – Sarah J. Maas
–> King’s Cage (Red Queen #3) – Victoria Aveyard
–> Always and Forever, Lara Jean (To All the Boys I’ve Loved Before #3) – Jenny Han
–> Winds of Winter (Game of Thrones #6) – George R.R. Martin
–> Throne of Glass #6 – Sarah J. Maas

Zoals je ziet zijn dit allemaal vervolgdelen van series (kan ik me gelijk aan die Book Buying Ban houden). Ik weet zeker dat ik intens ga genieten van deze boeken aangezien ik de voorgangers ook top boeken vond. Ik kijk er heel erg naar uit deze boeken aan mijn fysieke TBR te mogen toevoegen. Vooral George moet even doorschrijven 😉

ik-tag-jou

Wauw, dat was de tag alweer! Ik vond dit een leuke, maar ook een beetje een confronterende tag om in te vullen haha. Ik weet niet zo goed wie deze tag al heeft gedaan maar ik tag in ieder geval de volgende twee bloggers:

Do van Thunderstruck books
Leanne van The Neverending Story

En als jij deze tag graag wil doen ben je van harte welkom hem over te nemen!

Bedankt voor het lezen, en tot snel!

Liefs Isabelle

Advertenties

2 gedachten over “#NietGelezen Book Tag

  1. maurice

    Leuk blog Isabelle , fysieke boeken in een mooie kast is heerlijk en een groot bezit…… Heb zelf nu twee boeken gelezen, wat ik je zeer kan aanraden, niet helemaal jouw genre…. maar toch : Conclaaf en de Officier van Robert Harris…. Ben benieuwd naar je volgende bijdrage

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s