Top Ten Tuesday #1

top-ten-tuesday

Top Ten Tuesday is een terugkerend thema in de bloggerswereld, het wordt georganiseerd door The Broke And The Bookish. In principe is de Top Ten Tuesday Engelstalig, volgens mij ging er ook een tijdje een Nederlandse versie rond maar ik heb het idee dat deze een beetje is doodgebloed. Vandaar dat ik gezellig met de Engelse Top Ten Tuesday mee doe!

Het thema voor deze week is Books on my Fall TBR List. Ik werk persoonlijk niet echt met een vaste TBR (to be read) lijst, maar er zijn zeker een aantal boeken die ik echt van plan was deze herfst te lezen. Nu is het natuurlijk altijd afwachten of me dat ook lukt…. Laten we snel gaan kijken welke boeken er op mijn herfst lees lijst staan!

1. Crooked Kingdom (Six of Crows #2) – Leigh Bardugo crooked-kingdom-315

Als het goed is heb ik vandaag Crooked Kingdom ontvangen van de postbode, ik heb deze namelijk gepreordert bij Bol.com. Ik vond boek 1 van deze duologie, Six of Crows, echt fantastisch. Ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar dit boek, al vind ik het stiekem best jammer dat we maar twee boeken krijgen. Leigh heeft met de Grisha universe een heerlijke wereld geschapen en hoe leuk is het dat Ketterdam deels op Amsterdam is gebaseerd?! Ik ben ontzettende fan van de personages in Six of Crows en kan niet wachten om te zien hoe het met ze zal aflopen. Het is fantasy dus de kans dat één of meerdere personages het niet overleven is over het algemeen best groot. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe erg ik uitkijk naar dit boek 😀

2. Vuur en As (An Ember in the Ashes #1) – Sabaa Tahir 
9200000045961011
Dit prachtige boek staat al sinds de kerst in mijn boekenkast, ja ik schaam me dat ik hem nog steeds niet heb gelezen. Ik ben er wel in begonnen, maar heb hem om de een of andere reden toch weg gelegd. Nu deel 2 uit is vind ik het toch echt tijd om dit boek op te pakken. Deze YA fantasy speelt zich af in een wereld die enigzins op het Romeinse Rijk is gebaseerd dacht ik. Ik lees niet dan goede reviews over de serie dus ik wil dit boek zeker een kans geven, al hoop ik niet dat mijn verwachtingen nu te hoog zijn gespannen…

 

3. The Heart of Betrayal (The Remnant Chronicles #2) – Mary E. Pearson 51djtvnrc0l-_sx329_bo1204203200_

Op dit moment lees ik The Kiss of Deception, het eerste boek in deze serie. Lia ontmoet in dit boek Kaden en Rafe, de één is de prins met wie ze had moeten trouwen maar voor wie ze is weg gevlucht, de ander is de assasin die is gestuurd haar te vermoorden. Je leest in dit boek de perspectieven van zowel Lia, als Kaden, als Rafe. Maar je leest ook de perspectieven van de prins en de assasin, zonder te weten wie wie is, AAAAAH! Ik kan echt niet voorspellen wie de prins en wie de assasin is. Telkens denk ik het te weten en dan gebeurt er iets waardoor ik weer ga twijfelen. Je kunt dus wel begrijpen dat ik verwacht dat ik snel door wil met boek 2 als ik The Kiss of Deception uit heb.

4&5. Half Wild & Half Lost (Half Bad #2 & #3) – Sally Green 

covercover1
Ik heb inmiddels al een behoorlijke tijd geleden boek 1 uit de serie, Half Bad, gelezen. Dankzij de leuke 3=2 actie van Penguin bij Donner kon ik vorige week deze boeken alle drie aanschaffen. Ik wil dan nu ook snel verder met deze serie, ik ben inmiddels weer behoorlijk nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Nathan. In een wereld waar de heksen verdeeld zijn tussen goed, de witte heksen, en slecht, de zwarte heksen, is Nathan als halfbloed helemaal alleen. Er zat een hoop actie in het eerste boek en ik kreeg een behoorlijke hekel aan de witte heksen. Ik vind het heerlijk als er in een boek geen duidelijke onderscheiding is tussen goed en slecht. Hoewel dat in dit boek op het eerste geval wel zo is veranderde dat al snel als je over de behandeling van Nathan leest.

6. Lady Jane – Cynthia Hand, Brodi Ashton, & Jodi Meadows
myladyjane_final
Ik ontving dit prachtige boek in de Owlcrate van Juni, maar helaas ben ik er nog niet aan toe gekomen. Dit boek is een hervertelling van het verhaal van Lady Jane en schijnt hilarisch te zijn. Na alle eerder genoemde boeken ben ik waarschijnlijk wel toe aan iets luchtigers en grappigers. Aan alle reviews te zien is dit dan het perfecte boek, waar ik dan ook erg naar uitkijk. Ik heb nog niet te veel gelezen over waar het daadwerkelijk over gaat, ik weet wel dat er een shapeshifter element in het verhaal zit maar verder laat ik me graag verrassen door dit boek.

7. De Graces (De Graces #1) – Laura Eve

 9789000348114_degraces_voor_webDit boek is momenteel maar 10 euro, het perfecte moment dus om deze aan te schaffen! De cover geeft al meteen aan waarom dit boek op mijn herfst lijst staat denk ik zo. Ik vind dit namelijk echt een boek voor als het buiten regent en jij lekker met een kop en thee op de bank zit te lezen. Ik zie het al helemaal voor me. Ik heb wat gemengde reacties gelezen over dit boek en ik denk dat dat vooral komt doordat je niet goed weet wat je moet verwachten voorafgaand aan dit boek. Althans dat kan ik me voorstellen, ik weet zelf namelijk niet zo goed wat ik moet verwachten van dit boek. Het is waarschijnlijk goed dat mijn verwachtingen hierdoor niet zo heel erg hoog zijn, het kan dan alleen maar mee vallen toch? Er is in ieder geval al aangekondigd dat er een deel 2 gaat komen dus dat belooft veel goeds.

8. De Koperen Vuist (Magisterium #2) – Holly Black & Cassandra Clare koperen vuist rug 35,6.indd

Ook deze cover schreeuwt herfst wat mij betreft. De kleuren zijn echt herfstkleuren en wat niet te zien is op deze foto is dat de paginaranden ook koper kleurig zijn. Ontzettend mooi dus. Ik vind dat uitgeverij Moon prachtige covers voor deze serie heeft uitgekozen. Het einde van boek 1, De Ijzer Proef, had mij best wel verrast, dit had ik niet verwacht aan het begin van het boek. Dit heeft mij meteen een stuk nieuwsgieriger gemaakt naar dit tweede deel. Zelfs mijn broertje, die echt nooit leest, kijkt uit naar dit boek nadat hij deel 1 op vakantie las. Hij sleepte me zelfs mee naar de boekenwinkel, en dat zegt toch wel iets lijkt me 😉

9. Vlammenwerper (De Wrekers #2) – Brandon Sanderson

9200000057345687Ook naar dit boek is mijn broertje ontzettend benieuwd, hij is hem zelfs aan het lezen op dit moment. Zodra hij er mee klaar is wil ik dit boek gaan lezen. Deel 1, Staalhart, las als een trein. En al had ik één plottwist deels zien aan komen gebeurde er genoeg dingen in de ontknoping die ik totaal niet had zien aankomen. Wat ik ook erg leuk vond aan deze serie is dat het geschreven is vanuit het perspectief van een jongen. Dat zie je toch een stuk minder in YA dan het perspectief van een meisje. Ik ben echt ontzettend benieuwd hoe het verhaal van David verder gaat, dus ik hoop dat m’n lieve broertje een beetje doorleest 😉

 

10. De Schreeuwende Wenteltrap (Lockwood & Co #1) – Jonathan Stroud stroud-jlockwood-co-seufzende-136596-300dpi-301-300x402

Dit boek gaat over geesten en lijkt me dan ook perfect om tijdens Halloween, en dus in de herfst te lezen. Een tijdje geleden zag ik dit boek redelijk vaak langskomen en ik hoorde er ook een hoop positiefs over. Ik heb dit boek toen meteen op m’n verlanglijstje gezet, maar hoorde daarna eigenlijk nog maar weinig over de serie. Terwijl deel 2 en 3 toch ook al vertaald zijn. Ik zag deel 1 vorige week voor 5 euro liggen, die kon ik natuurlijk niet laten liggen voor zo’n bedrag. Ik ben dan ook erg benieuwd wat ik er van zal vinden!

 

Dit was mijn Fall TBR List, ik geloof dat er wel een thema te ontdekken valt haha. Ik wil vooral veel fantasy boeken lezen, en met name boeken die deel uitmaken van een serie. Ik moet zeggen dat mijn boekenkast daar ook wel grotendeels uit bestaat. En verder vind ik dat ook heerlijk bij de herfst passen. Na die hete zomer is het wat mij betreft tijd voor wat kou. Lekker een fijn trui aan, sjaal om en een heerlijk pumpkin spice latte tijdens het lezen en ik ben een gelukkig mens!

Wat willen jullie deze herfst gaan lezen? En vinden jullie het ook tijd voor kouder weer? Of kan de zomer jullie niet lang genoeg duren? Laat het me weten in de reacties!

Liefs Isabelle

Advertenties

Een gedachte over “Top Ten Tuesday #1

  1. Pingback: #NietGelezen Book Tag | Belle's Book Adventures

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s